Efbet Хиполенд

"Фехтовка - Преходът от отнемащия живота дуел към поддържане на здраво и функционално тяло!"

Вижте повече

Добре дошли!

Фехтовален клуб ЦСКА София е един от най-успелите клубове в историята на спорта фехтовка в България, спечелвайки редица медали от международни и вътрешни турнири. Поради финансови затруднения през 2012 г. клубът е изваден от Българска федерация по фехтовка. През 2015 г, клубът възвръща пълноправното членство в БФФ, благодарение на група спортни деятели и сподвижници милеещи за ЦСКА...

Вижте повече

Нашият клуб

Треньори

Треньорският екип е съставен от 5 високо квалифицирани специалисти. Старши треньор е легендата на българската фехтовка Марин Иванов. Помощник треньори са Людмил Пелов и Добрин Гьонов. Владимир Гоцев и Сия Маринова са инструктурите в клуба, отговарящи за най-малките фехтовачи и за любителската група.

Виж повече

Състезатели

За сезон 2015-2016, ЦСКА има картекирани 29 състезателя в БФФ. Към тях занимания провеждат още 20 некартотекирани млади фехтовача. Новосформирана люботелската група се състои от близо 10 човека, които идват да се разтоварят след тежкото си ежедневие.

История

За начало на организираната дейност в ЦСКА може да се посочи 1954 г. , когато фехтувача Жорж Саев бива назначен за играещ треньор по фехтовка и модерен петобой към ЦДНА . Като такъв той работи в армейския клуб до 1959 г. , включително като треньор...

Виж повече

График

Тренировките на фехтовален клуб ЦСКА се провеждат на стадион Васил Левски, всеки делничен ден от 18:30 до 20:30 часа. Занятия се провеждат и в неделя от 16:00 часа.

Бази

Основната база на клуба се намира на стадион Васил Левски, вход от към сектор "В". Фехтовален клуб ЦСКА провежда занятия и в някои софийски училища.

Виж повече

Контакт

За повече информация може да свържете с нас по следните начини :

тел: 0887 489790
e-mail: info@cskafencing.com

Виж повече

Избери фехтовката

фехтовката развива мисловните процеси на човека. Aгресията, която сте натрупали през деня може да бъде излята върху някого по напълно безопасен и забавен начин.

Фехтовката е страхотно аеробно упражнение, което подобрява кръвообращението и по този начин влияе положително на сърцето.

Коремните мускули поддържат баланса, стойката и стабилността на фехтувача. Всички тези фактори са ключови за успех в двубой.

За успешната игра на фехтовка е нужна постоянна работа с краката. Развива се координацията, бързината и гъвкавостта и издръжливостта на мускулите на краката.

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot