Efbet Хиполенд

Камен Христов: Мечтая да стана шампион по фехтовка

В рубриката #ЗащоОбичамФехтовката ще ви представим Камен Христов. Той е на 11 години и тренира фехтовка от две години и половина. Студеното време и силният снеговалеж изобщо не пречат на ентусиазма му да ходи на тренировки.

Здравей, Камене. Кой запали интереса ти по фехтовката?

Бях в трети клас, когато учителка ни по физическо възпитание и спорт разнасяше едни брошури със себе си. От любопитство взех една и така започна всичко. Вече две години и половина тренирам и съм много щастлив, че се запознах с този спорт. Първоначално започнах с уроците по фехтовка в училище, а от една година съм част от школата на ЦСКА.

Какво мислиш за школата на ЦСКА?

Много съм доволен от начина на работа в ЦСКА. Треньорите се отнасят чудесно с всички и ни изграждат не само като спортисти, но и като личности.

За една година Фехтовален клуб ЦСКА постигна невероятни резултати. Какво очакваш занапред?

Надявам се да продължаваме да се развиваме. Да идват повече деца и да постигнем добри резултати и във вътрешните първенства, и на световно ниво.

Как ще запалим този интерес към фехтовката?

Откритите демонстрации, които правихме в големите търговски центрове, много помогнаха за популяризирането на нашия спорт. Надявам се да продължим с тях, важното е хората да видят отблизо какво представлява фехтовката и ще се влюбят в този спорт.

Кое е най-важното за теб, което се случи през 2016 година?

Най-важното за мен е, че успях да се развия като спортист. Надявам се, че през новата година нещата няма да се променят.

Завърши на седмо място в Първия кръг от турнира за Купата на България. Какви са очакванията ти за Втори кръг?

Надявам се да играя добре и да стигна колкото се може по-далеч.

Какво ти предстои като състезания в близките месеци?

Скоро ми предстои състезание в Унгария, а след това е и Държавното първенство. Очакваме и датите за Купа България. Надявам се, че ще се представя на ниво.

За какво мечтаеш?

Мечтая да стана шампион по фехтовка.

След фехтовката кое е твоето любимо занимание?

Много обичам да чета. В момента чета книгата „Мечът на лятото“ на Рик Риърдън. Двете неща, които правих през ваканцията, са тренировките по фехтовка и четене на книги.

Какво ще пожелаеш на феновете на фехтовката?

На тези, които не са се записали в ЦСКА, им пожелавам да го направят по-бързо. А на съотборниците ми пожелавам много успехи, много медали и добри резултати.

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot