Efbet Хиполенд

Невероятен резултат за Българската фехтовка.

Българският национален отбор за девойки се класира на 4то място на Световната купа в Сеговия (Испания). Това е втори резултат в топ 4 за Световната купа на нашите момичета след състезанието в Ташкент през месец ноември. За разлика от турнира в Азия, този път не отсъстваше нито една от големите европейски сили и България задмина големи фехтовални нации като Италия, Франция, Унгария, Полша и Украйна.

Българските момичета, в състав Йоана Илиева, Елица Станимирова, Симона Недялкова и звездата на ЦСКА Теодора Вутова, се наложиха в шестнайсетина финала над силния отбор на Япония с 45 на 37 точки. На четвъртфинала нашите момичета срещната втория в световната ранглиста отбор на Италия. След много равностоен двубой, българките ликуваха над „скуадра адзура“ с 45 на 43 точки, с което си върнаха за загубата в същата фаза на Европейското първенство миналия сезон.

Българките отстъпиха на полуфинала от много силния отбор на Германия с 32 на 45 туша. Впоследствие германките спечелиха турнира с победа над Русия с 45 на 43 туша, като съдия на финалната среща беше българският рефер Любослав Бурнев.

В много емоционален двубой за бронзовия медал, България загуби от отбора на САЩ с 45 на 33 точки, оставайки на крачка от медалите.

По този начин България излезе на 6то място в международната ранглиста, оставайки отбори от ранга на Унгария, Корея, Полша и Украйна зад себе си.

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot