Efbet Хиполенд

Новият сезон започва в Пловдив.

       Новия фехтовален сезон вече чука на вратата, а за 27 български състезатели, той започва този уикенд в Пловдив. Именно там на 22 и 23 Септември ще се проведе международен, сателитен турнир под егидата на световната федерация по фехтовка (FIE) и организатор Българска федерация по фехтовка (БФФ). Въпреки, че турнира е за мъже и жени, българсият отбор е съставен, както утвърени състезатели, така и от младите ни надежди. Впечатление прави присъстието на родените през 2003 г. Белослава Иванова (ЦСКА), Теодор Стойчев (Свечников) и Габриела Захаринова (Свечников) и по младите им сънародници Емма Нейкова (2005) и Кристина Миланова (2004). За турнира са заявили участие 72-ма представители на 16 различни федерации, което е предпоставка за оспорвано състезание и интересни битки.

    Трима от най- подготвените състезатели на фехтовален клуб ЦСКА ще вземат участие на турнира. В ролята на „обичайните заподозрени“ са Теодора Вутова и Теодор Тончев и по-младата им съотборничка Белослава Иванова. След силнитя си сезон Теодор Тончев завърши на 2-ро място надпреварата за купа България, като събра еднакъв брой точки с победителя Теодор Стойчев (Свечников). Теодора пожъна невероятни успехи на европейската сцена, като завоюва бронзов медал от веригата и завърши на 5-то място в генералното класиране на кадетската надпревара на Европа. Белослава Иванова излиза за това състезание, като водач на ранглистата за кадети на България. За младата армейска състезателка това е съвсем ново изживяване и очакваме бързо да се впише в обстановката, а съвсем скоро и да се откроява.

      Ето какво споделиха тримата преди заминаването за Пловдив:

Теодора Вутова

- Теди, как се чувстваш преди старта на сезона?

-Чувствам се добре подготвена, през лятото нямах много време за почивка. Имах два силни подготвителни лагера с националния отбор, тренирам здрави и се надявам този сезон да е по-успешен за мен.

- Какви цели си поставяш за състезанието в Пловдив?

- Ами, това ми е първо състезание този сезон. За пръв път ще играя на сателит и не знам какво да очаквам. Целите ми са да играя добре и да стигна колкото може по-напред.

Теодор Тончев

- Тео, подготвен ли се чувствяш за състезанието?

- Да тренирам усилено и се надявам резултатите ми да го покажат.

- Какво ще означава успех за теб?

- Все пак това е състезание за мъже и минаване на групите си е успех. Опита, който ще придобия ще ми е от голяма полза за бъдеще.

- Какво очакваш от новия сезон?

- Силни състезания в световната купа и турнирите от България.

Белослава Иванова.

- Бела подготвена ли си за битка с по-гоемите от теб противници?

- Да, цяло лято тренирам и лагерите ми помогнаха да се надграждам.

- Какви са ти очакванията от състезанието в Пловдив?

- Да играя добре и треньора да е доволен.

- Какво е усещането да си водач в ранглистата за кадети?

- Супер е!

          Треньора на тримата Добрин Гьонов сподели, че е изключително доволен от подготовката на отбора и се надява армейците да покажат добра игра през уикенда и през сезона.

Ръководството и треньорския екип на ЦСКА пожелава успех на всички Българи, които ще бранят честта на родината ни този уикенд в Пловдив.

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot