Efbet Хиполенд

Средствата за лечението на Марина са събрани! Благотворителният турнир по фехтовка се проведе при огромен интерес

С много усмивки и хубави емоции приключи блaготворителният турнир по фехтовка в подкрепа на Марина Вълкова. Близо 3000 лв. са събраните средства от надпреварата, а най-добрата новината е, че нужните 50 000 лв. за операцията на младата треньорка от школата на ЦСКА също са събрани.

Повече от 100 състезатели от 7 клуба се включиха в състезанието, а призьорите бяха наградени лично от председателят на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.

22-годишната Марина е диагностицирана със Spondilolisthesis L5-S1 (счупени и разместени прешлени на гръбнака). Наскоро лекарите откриват и неврофибром (доброкачествен тумор), който трябва да се отстрани възможно най-скоро. Операцията трябва да се извърши в Германия. Сумата бе непосилна за нейното семейство, но с помощта на клубовете на ЦСКА в различните спортове и съпричастието на хора от цялата страна, средствата бяха събрани за по-малко от месец.

Организаторите на турнира изказват огромна благодарност на Камелия Александрова, която прие лично каузата на Марина, и благодарение на нейния труд и всеотдайност, провеждането на състезанията премина без проблеми.

При най-малките сабльори до 12 години победител стана Вероника Василева от Фехтовален клуб „Олимпик“, а на втора и трета позиция се наредиха Симеон Далеков от „Олимипк“ и Ани Михайлова от „Левски“.

Георги Христов от ЦСКА завърши първи при 15-годишните, следван от Георги Жерков от „Авитохол“ и Борис Кръстев от „Левски“.

Треньорът по фехтовка в ЦСКА Людмил Пелов грабна приза при мъжете и жените, а негови подгласници станаха Николай Капларов от „Олимпик“ и Живко Апостолов от „Авитохол“.

Резултати на рапира:

Над 15 г.

 1. 1. Йорданка Коцева – „Ескалибур“
 2. 2. Радостин Китин – „Пловдив БГ“
 3. 3. Емануил Попов – „Олимпик“
 4. 4. Георги Георгиев – „Авитохол“

Под 15 г.

 1. 1. Калина Стойкова – „Ескалибур“
 2. 2. Калоян Иванов – „Ескалибур“
 3. 3. Антония Кърцова – „Ескалибур“
 4. 4. Стефани Джънъмова – „Ескалибур“

С подкрепата на:

 • Efbet
 • Хиполенд
 • Sport Depot