Efbet Хиполенд

ЦСКА със седем медала от Държавното първенство на България

На изминалото Държавно първенство за мъже, жени, младежи и девойки, отборът на ЦСКА завоюва седем медала. Състезанията се проведоха при перфектна организация в красивия български курорт Албена. При индивидуалните надпревари при младежите и девойките, Теодор Тончев и Белослава Иванова завоюваха бронзовите отличия. Много добри впечатления направи младата Иванова, която загуби в много равностоен мач с 15 на 11 точки от бронзовата медалистка от Световното първенство за девойки и носителката на Световната купа Йоана Илиева. Поздравления получи и от съдия номер 1 в света- Васил Миленчев.

В отборната надпревара при девойките, ЦСКА отстъпи единствено на Свечников с 45 на 35 туша. По този начин, момичетата в състав Теодора Вутова, Белослава Иванова, Петя Петрова и Петя Узунова спечелиха сребърните медали. Младежите в състав Теодор Тончев, Камен Дилков и Валентин Тодоринов са класираха на 5 място, оставайки на крачка от медалите.

При жените, най-титулувана състезателка на ЦСКА, Теодора Вутова, отново беше на висота, достигайки до бронзовия медал, отстъпвайки на Йоана Илиева. Двете, заедно с другата състезателка на Свечников – Елица Станимирова, са гръбнакът на отбора, донесъл 7 седмо място на Световното първенство в Полша. Отборът ни в състав Теодора Вутова, Белослава Иванова, Петя Узунова и Зорница Христова в оспорван и емоционален мач срещу силния отбор на Младост, успя да се наложи с 45 на 40 точки и да завоюва бронзовите отличия в отборната надпревара при жените.

При мъжете състезанието беше белязано със завръщането на Мартин Войников, който имаше основна роля в спечелваната на сребърните медали в отборната надпревара

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot