Efbet Хиполенд

ЦСКА с републикански шампион при най-малките

Изминялия уикенд (16 и 17 Март 2019г.) в град Пловдив се проведе държавното първенство по фехтовка за деца до 11г. и до 13г. В града под тепетата се събраха състезатели от цяла България да премерят сили в битка не само за призовите места на турнирите, но и за място в топ 8 на ранглистата.  

Фехтовален клуб ЦСКА беше представен от цяла дузина подготвени състезатели и три отбора. 

В първия ден от турнира се проведе надпреватара за 13 годишните. За участие бяха потвърдени 86 участника. Подобна бройка не само подхожда на  състезания от ранга "европейска купа", но успя да изненада и най-опитните треньори, които заявиха че не помнят такъв интерес към състезание от вътрешния календар. Най- добре от ЦСКА  се представиха Кристиан Александров и Станимир Пелов, заемащи места сред най-добрите 16. При момичетата до 13г. Наталия Спасова дублира доброто класиране на момчетата и затвърди стабилния си сезон с нови точки за ранглиста. 

Ден втори започна с отботните надпревари, където пак имаше прецедент за брой участници. 19 отбота при момчетата и 11 отбора при момичетата спретнаха люта битка за отборните награди. Момичетата на ЦСКА в състав Наталия Спасова, Мая Антонова, Ива Власева и Донелия Антонова направиха силно състезание, като в битка за челната четворка загубиха от бъдещия шампион отбор на "Свечников". Безапелационни момичеата се пребориха за 5-тото място след победи над "Маркели", "Преторианец" и "Авитохол". При момчетата до 13г. ЦСКА бе представен от два отбора. ЦСКА 2 в състав Никола Кирков, Васил Кирков и Алекс Семерджиан загуби драматично с 40:45 от отбора на Оломпик и остана 17-ти в крайното класиране. 

Доста по-успешно се представи първия ни състав ЦСКА 1 /Даниел Александров, Кристиан Александров и Станимир Пелов/, като завоюва 7-мото място.

Надпреварата до 11г. при момчетата ще се запомни със 5-тото място на Даниел Александров, който продължава да изненадва с добрата си игра. В битката за медалите Дани загуби драматично с резултат 10:8

Гвоздеят на турнира за ЦСКА бе надпреварата до 11 г. при момичетата.

Ива Власева грабна златния медал на Държавното първенство на момичета до 11 години. Ива изигра перфектна групова фаза, като допусна само 5 туша и излезе под номер 1 в схемата на елеминациите. Там Ива продължи добрата си игра и последователно елеминира състезателки на клуб Маркели и Русе. Във финалната четворка Ива беше в компанията на клуб Младост. На полу финал тя се изправи срещу водачката в ранглистата Елия Бърдарова и след много силна игра и резуптат 5:5 представителката на Младост получи контузия и се отказа от мача. Пожелаваме на Елия бързо възстановяване и възможно най-скоро да е пак на пътеката. Последната битка предложи зрелище достойно за финал, в много оспорвана среща, състезателката на ЦСКА победи с 10:9 Десислава Генкова.

Ръководството и треньорския екип на ЦСКА, пожелават на Ива още по-значими успехи в бъдеще, както в България, така и на международните пътеки.

С подкрепата на:

  • Efbet
  • Хиполенд
  • Sport Depot